/ Vardag /

Bra veckor

Nu var det ett tag sedan jag skrev något här, igen. Går allt längre och längre mellan gångerna men jag ska försöka bättra mig. 
Befinner mig just nu i Duved på läger med Team Jemtland United för uppstart inför säsongen. Idag har vi kört ett rullskidpass i stormen, på den fina rullskidbanan i Vålådalen. Sedan duschade vi och käkade vi lunch där innan vi åkte in till Åre för att kika lite på höstmarknaden.
Imorgon ska vi springa Åre XCO Run som avslutning på helgen. 

Denna vecka har varit bra tycker jag. I onsdags var vi i Sveg och körde en rullskidtävling tillsammans med två andra skidgymnasium. Det kändes förhållandevis bra, med tanke på förra veckans mängdläger så tyckte jag att kroppen kändes bra jämfört med vad den gjorde då. Det var riktigt skoj iaf! 
Annars har det varit en vanlig vecka med träning på mornarna och skola på eftermiddagarna.  

Lånade en skön bild av Maria, tränarselfie med nöjda elever efter racet!
/ Vardag /

det där med återhämtning...

hej på er. 
nu var det ett tag sedan igen. Kom liksom av mig i bloggandet när jag blev frisk och återgick till skolan och de vanliga rutinerna. Tiden har inte funnits helt enkelt. 
Just nu är jag mitt uppe i en tuff mängdlägervecka med skidgymnasiet. Med betoning på tuff, för min del. Har inte riktigt känt mig 100 sedan förra veckan. Sliten och allmänt trött, utan att ha tränat några mängder direkt. 
Detta fick jag känna på idag. På schemat stod 4-5timmars krosspass i Vålådalen, först rullskidor dit och sedan löpning över Ottfjället tillbaka. Kände redan första minutrarna av passet att jag inte var med. Men eftersom att det ibland kan ta lite tid för kroppen att vakna efter tuffa pass (coopertest igår) så körde jag på ändå. Fick verkligen jobba med den där positiva inställningen jag skrev om förut, men till slut insåg jag att om jag ska orka hela veckan är det nog ändå bäst att lyssna på kroppens signaler - något jag har otroligt svårt för. Men vid bytet till löpning trodde jag knappt att benen skulle bära mig längre, så jag avbröt där. Eller nej, jag provade att springa efter att jag fått i mig lite energi - men kroppen sa blankt nej. 
Blir så beviken på mig själv när det blir såhär. Trots att jag alltid såhär i efterhand kan tycka att jag borde insett tidigare att det inte var någon bra idé från början, då jag endast skrapat ihop 5 timmars sömn inatt också efter en minst sagt tuff inledning på lägret. 

Så ikväll har jag tagit det totallugnt och ska gå och lägga mig när som helst för att ta ikapp de där timmarna sömn jag missade inatt. När jag blir såhär 'sliten' utan att ha tränat mycket har jag nog varje gång kunnat se tillbaka och ganska snabbt lista ut vart boven i dramat sitter - sömn och vila. Återhämtnligen blir för dålig då jag går på högvarv hela tiden och ska fixa med allt och göra ALLT samtidigt. Imorgon väntar stakintervaller bland annat, så det är nog bäst att jag avslutar här och hoppar i säng.
 
 
lånat lite bilder från vsp's facebooksida. Lite av vad vi sysslat med på sistone. 
/ Vardag /

längtar hem

Imorse när jag vaknade kände jag mig såpass pigg att jag bestämde mig för att nu är jag frisk. Punkt. Så jag klev upp, käkade frukost och traskde iväg till gymmet där jag mötte Amanda och körde lite styrka. Var så gött att få använda kroppen igen efter fyra dagar utan träning. Imorgon hoppas jag kunna vara med på träningen med skolan igen, även om jag ska ta det försiktigt. Man blir lätt lite ivrig direkt efter sjukdom, så det är lätt att man börjar träna på som vanligt, för tidigt. 
 
Kollade igenom lite bilder från förra hösten då jag var hemma någon helg, och hemlängtan lät inte vänta på sig. Tur för mig att jag åker hem på fredag, vilket ska bli väldigt skönt då jag inte varit hemma på tre veckor! Hoppas på fint väder och kanske nån tur ut i skogen för att leta lite bär&svamp. Om jag har tur kanske det även blir nån löptur i fin fjällterräng. Den här bilden är från Kvelifjället på norsksidan, som är ett av mina favoritställen då det kommer till löpning. Och under vintern kan man åka skidor då de drar skidspår här. Superfint är det i alla fall. 
Nu ska jag borsta tänderna och sovaa, hörs hej