/ Vardag /

Astma och hyperaktiva luftrör

Oj...nu var det ett bra tag sedan jag skrev något här. Hade nästan glömt bort bloggen, hehe.
Kan ju ta vid där jag avslutade sist, och utredningen är klar kring varför säsongen gått som den gjort och varför jag känt mig som jag har gjort. Jag fick diagnosen astma, hyperaktiva luftrör och liten lungkapacitet. Något som kom som en chock för mig då jag aldrig haft problem överhuvudtaget med andningen. Förmodligen har jag haft det länge, eftersom att jag inte märkt av det, och såklart trott att min anding och syresättning är normal. Så nu har jag börjat käka en herrans massa mediciner, morgon och kväll. Eftersom att de är långtidsverkande så har jag inte märkt så jättestor skillnad ännu. Dock har jag märkt av biverkningar, som att jag blir väldigt skakis, yr osv. Bröt mitt första lopp någonsin för någon vecka sedan  då jag sprang en löptävling, och trodde att jag skulle tuppa av mitt uppe på fjället. Allt började gunga, jag bara skakade och blev kraftlös. Benen kände som överkokta spagetthisar ungefär. Och förmodligen så var detta bara en biverkning av medicinen, och inget speciellt att haka upp sig på.
 
Annars mår jag väldigt bra. Så otroligt skönt med sommarlov, att inte behöva bry sig i någon skola, uppgifter som ska lämnas in och prov som ska skrivas. Tog sommarlov en i förväg, och åkte till Grekland med mamma i en vecka. Underbart att få lite sol, och värme. Samt att få varva ned och bara skita i allt annat. En dag hade vi inte ens några klockor eller mobiler med oss tills stranden, så vad klockan var hade vi ingenaning om. Bara tog dagen som den kom lite, otroligt skönt! 
 
Nästa vecka är det läger med vsp i Östersund, ska bli skönt att få komma ned och bara tänka på träning i en vecka, inget jobb, inget annat - bara äta, träna, sova. 
 
Hoppas att det inte dröjer fullt lika länge innan jag skriver här igen. Hörs hej!